Tuinseizoen 2014

Afsluiting tuinseizoen 2014 (15-11-2014)

Op zaterdag 15 november hebben we het eerste en succesvolle tuinseizoen van Buurttuin Brandevoort afgesloten met een vrijwilligersdag om de vrijwilligers te bedanken voor hun inzet voor de buurttuin.

Onder leiding van IVN-gids Harry van Bree hebben we een interessante wandeling gemaakt in het Coovelsbos. Daarna hebben we in het gebouw van de Scouting Brandevoort samen een heerlijk diner bereid met producten die Albert Heijn Brandevoort beschikbaar heeft gesteld, aangevuld met producten uit de buurttuin.

Het was een geslaagde middag en avond.

 

Kastanjehekjes (04-10-2014)

Er zijn twee kastanje hekjes geplaatst. Nu is de tuin makkelijk toegankelijk.

Brandevoort Culinair (28-09-2014)

Op zondag 28 september neemt Buurttuin Brandevoort deel aan het evenement Brandevoort Culinair. Wilt u graag informatie over de buurttuin, bent u geïnteresseerd in biologisch moestuinieren, wilt u graag wat meer weten over de toepassing van kruiden of wilt u zich graag aanmelden als vrijwilliger?

Dan nodigen wij u van harte uit om, op zondag 28 september tussen 13.00 en 19.00 uur, een bezoek te brengen aan de stand van Buurttuin Brandevoort op het evenement Brandevoort Culinair. Wij ontvangen u graag onder het genot van een heerlijk kopje kruidenthee en laten u graag kennismaken met een aantal producten uit de buurttuin. Ook bieden wij die dag de pompoenoogst ter verkoop aan.

Graag tot ziens op Brandevoort Culinair.

 

De grote dag van de opening Buurttuin Brandevoort (22-06-2014)

Op zondag 22 juni heeft wethouder Margreet de Leeuw de Buurttuin Brandevoort officieel geopend! Als dank hiervoor kreeg ze een mandje met zaden en met groenten uit de Buurttuin mee. Verder was de open dag, mede door het goede weer, zeer geslaagd te noemen. Er kwamen veel bezoekers die vonden dat er in korte tijd veel is gebeurd en dat de tuin er goed verzorgd uit ziet. Ook hebben zich weer nieuwe vrijwilligers aangemeld die mee willen komen werken. Kortom: een heel geslaagde opening van Buurttuin Brandevoort.

opening3   opening1

Open dag en opening

Op zondag 22 juni zal de Helmondse wethouder Mw. Margreet de Leeuw-Jongejans om 14.00 uur de Buurttuin Brandevoort officieel openen. Verder is de gehele dag van 10.00 tot 17.00 de buurtuin feestelijk open voor het publiek.

Buurttuin Brandevoort is een open tuin en een ontmoetingsplek voor alle mensen uit Brandevoort. Ook de Openbare Basisschool en basisschool Mondomijn hebben een eigen gedeelte binnen de Buurttuin. Na de succesvolle kick-off in april is de tuin gevuld geraakt met groenten, fruit, kruiden en bloemen. Vrijwilligers uit Brandevoort en scholieren van de basisscholen zorgen ervoor dat alles er prima bij ligt. Daarom nodigt de Buurttuin Brandevoort de bewoners van de wijk Brandevoort, maar ook andere belangstellenden, van harte uit op de open dag en bij de officiële opening. U kunt dan een wandeling maken over de tuin, zien wat er allemaal groeit en in de zithoek een praatje maken met de vrijwilligers van de buurttuin en met elkaar.

Het opstarten van Buurttuin Brandevoort is mogelijk gemaakt door vele sponsors waarmee de werkgroep erg blij is. Hoofdsponsor is tuincentrum Peter van Gennip en daarnaast wordt er materiaal en gereedschap geleverd door Du Pré groenprojecten, Gamma en biologisch tuinbouwbedrijf De Broak. Albert Heijn zorgt bij de evenementen voor koffie en thee. De gemeente Helmond stelt de grond ter beschikking, de Wijkraad Brandevoort zorgt voor een startsubsidie en ook de Rabobank levert een substantiële financiële bijdrage.

Buurttuin Brandevoort is te vinden aan de Stepekolksehoeve met een tweede ingang bij de rotonde met De Voort. Op zondag 22 juni zijn naast de Buurttuin Brandevoort ook andere tuinen in Helmond en Mierlo opengesteld in het kader van de open tuinen dag van Groei & Bloei afdeling Helmond.

 

Hard aan het werk! (03-2014)

Er zijn inmiddels al een heleboel dingen gedaan.

werk2  werk3

 

Mest

De eerste mest is gebracht..

mest