Cursus moestuinieren

Cursus moestuinieren 2017

Vanwege het succes van vorig jaar start Buurttuin Brandevoort dit voorjaar weer met een cursus moestuinieren. Wilt u graag de beginselen van het telen van groenten, fruit en kruiden onder de knie krijgen, dan is dit uw kans.

De cursus is op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur en gaat van start op zaterdag 8 april. De volgende cursusdagen zijn 29 april, 13 mei, 27 mei, 10 juni en 24 juni. De locatie is Buurttuin Brandevoort, gelegen aan de rotonde van de Stepekolksehoeve en De Voort.

Deelname aan de cursus bedraagt € 60,-.
Vragen stellen en aanmelden (uiterlijk 26 maart) kan door een mail te sturen naar info@buurttuinbrandevoort.nl

Eerste cursusdag groot succes! (9 april 2016)

In de zon maakten de cursisten kennis met Buurttuin Brandevoort.

DSC_0018   DSC_0020

Dit voorjaar start Buurttuin Brandevoort met een cursus moestuinieren. Wilt u graag de beginselen van het telen van groenten, fruit en kruiden onder de knie krijgen, dan is dit uw kans.

Onder de deskundige leiding van twee initiatiefnemers van Buurttuin Brandevoort, Christ Tielemans en Wendie Linders, leren de deelnemers op 6 zaterdagen de beginselen van het biologisch moestuinieren.

De insteek van de cursus is heel praktisch. In de tuin zelf leren de cursisten een teeltplan maken, de juiste bemesting toedienen, zaaien en planten, de teelten verzorgen, ziekten en plagen tegengaan en uiteindelijk natuurlijk op de juiste wijze oogsten.

De cursus is telkens op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur en gaat van start op zaterdag 9 april. De volgende cursusdagen zijn 23 april, 14 mei, 28 mei, 11 juni en 25 juni. De locatie is Buurttuin Brandevoort, gelegen aan de rotonde van de Stepekolksehoeve en De Voort.

Deelname aan de cursus bedraagt € 60,-. Voor achtergrondinformatie wordt het boekje Ecologisch tuinieren voor beginners gebruikt, dat voor € 9.95 aangeschaft kan worden via Buurttuin Brandevoort.

Vragen stellen en aanmelden (vóór 26 maart) kan via info@buurttuinbrandevoort.nl

 

Buurttuin Brandevoort3