Bijzondere dagen

Open Dag
8 september

Op zondag 8 september organiseert Buurttuin Brandevoort een Open Dag van 11.00 tot 17.00 uur in samenwerking met Groei en Bloei Helmond.

Graag laten wij u onze tuin zien met volop bloemen, groenten en een prachtige kruidentuin.

Ook is er een blotevoetenpad en een speelhoek.

Kom ook!

Burendag
28 september

Op deze zaterdag (van 10.00 tot 14.00 uur) nodigen wij alle Brandevoorters uit te komen buurten in de Buurttuin.

 

 

NLDoet2018, zaterdag 10 maart

In het kader van NLdoet van het Oranjefonds hebben de tuinierders van de Buurttuin deze dag gewerkt aan het opnieuw bekleden van de kas met plasticfolie. Verder hebben wij een begin gemaakt met het verspreiden van compost door de tuin en het omspitten van de plantvakken.

Via www.NLdoet.nl hebben zich nog extra vrijwilligers aangemeld, waar wij zeer blij mee waren. De dag was een groot succes. Koffie en thee met heerlijke koeken van Jumbo Brandevoort.

Na lange tijd van kou was dit een heerlijke dag om in de tuin te zijn, de temperatuur was aangenaam en met een fijn gezelschap. Dat maakt je dag weer goed!!

 

*Opening bloemenpluktuin, zondag 18 juni

De Helmondse wethouder Mw. Margreet de Leeuw-Jongejans heeft op zondag 18 juni om 13.30 uur de bloemenpluktuin van Buurttuin Brandevoort officieel geopend.

    

Ook heeft zij de prijzen uitgereikt aan de kinderen die meegedaan hebben aan de kleurwedstrijd. Jumbo brandevoort heeft het prijzen pakket samengesteld, aangevuld door Villa Vesper. De winnaar van de 1e prijs, Pien, heeft een masterclass gewonnen voor haar hele klas in de tuin, om alles te leren over biologisch moestuinieren.

 

Klas 3C van OBS Brandevoort heeft de klassenprijs gewonnen. Zij mogen bij Jumbo Brandevoort achter de schermen kijken, omdat alle kinderen van deze klas hadden mee gedaan aan de kleurwedstrijd. Juf Sandra was er bij om de prijs in ontvangst te nemen.

Er was een grote opkomst, ondanks de warmte. Mooi om te zien, dat zoveel mensen belangstelling hebben voor de tuin. Dankzij de vrijwilligers ziet de tuin er heel mooi uit.

Damir Mumini van Stichting Knoop was vanaf 13 uur in de tuin, om samen met de mensen knopen te maken in de vorm van bloemen om samen een hart te vormen.

  

Een aantal dames van Groei en Bloei stonden vooraan bij de tuin om te bloemschikken.

Op zondag 18 juni zijn naast de Buurttuin Brandevoort ook andere tuinen in Helmond en Mierlo opengesteld in het kader van de open tuinen dag van Groei & Bloei afdeling Helmond.

*NLdoet 2017

Er is zaterdag 11 maart hard gewerkt in en rondom de tuin. Met dank aan alle vrijwilligers en het mooie weer. De grootste klus was de container, deze is geschuurd, behandeld en geschilderd. Verder is er natuurlijk ook in de bloemenpluktuin en de moestuin gewerkt. Het was een gezellige dag. We zijn weer begonnen!!

 

      

* Brandevoorterdag juli 2016

“De Buurttuin? Dat zijn toch die volkstuintjes?” Nee, dat is het niet. De tuin een ontmoetingsplek voor de wijk, waar je tot rust kunt komen, buurten en leren over de groei van planten. Een veelzijdige plek dus waar mensen uit de wijk samenwerken in één tuin.

De Brandevoorterdag was voor ons een groot succes. Veel mensen hebben kennis kunnen maken met een klein assortiment uit de tuin. Wij hopen dat wij deze en andere mensen opnieuw mogen ontmoeten in de tuin.

WP_20160717_10_59_27_Pro Onze kraam aan het begin van de dag

* NL doet vrijwilligersactie Oranje fonds: 12 maart 2016

Buurttuin Brandevoort is nu 2 jaar actief. In die tijd is het pad dat kriskras door de Buurttuin loopt ingericht met markeerpaaltjes en “verhard” met houtsnippers. Dit voldoet niet goed. Daarom willen we het pad afzetten met liggende hardhouten palen en extra snippers opbrengen.

Tijdens de NL doet vrijwilligersactie hebben veel vrijwilligers mee geholpen om bovenstaande te realiseren. We zijn heel tevreden over het resultaat. Iedereen bedankt voor de hulp!!

DSC_0299   DSC_0298

 

* Kookworkshop Puur en Eerlijk: 26 september 2015

Terwijl de zon langzaam onder ging en de lucht rood kleurde, was het nog druk in Buurttuin Brandevoort. Daar werd gekookt en gegeten aan de rand van tuin.

In het kader van Burendag, mede ondersteund door het Oranjefonds, organiseerde Buurttuin Brandevoort zaterdag 26 september een kookworkshop Puur en Eerlijk eten. De workshop werd verzorgd door een bevlogen Barry van den Beuken, van Vandenbeukencatering.

In kleine groepen werd er gekookt aan de rand van de tuin. Natuurlijk met producten uit de Buurttuin, zoals pompoen, palmkool, snijbiet, bieslook en peterselie. Aangevuld met kaas en zuivel van ’t Kranenbroeks kaasboerderijke en brood van Bakker Meelmuts.

Met al deze ingrediënten hebben we de volgende gerechten kunnen maken; bruschetta met palmkool en oude kaas, kruidenboter, preisoep, salade met geroosterde pompoen en gepofte bieten, pasta met snijbiet en spekjes en hangop met warme appeltjes en rozijnen.

Voorafgaand aan het koken werden er rondleidingen gegeven in de tuin en nadat een gerecht klaar was werd er gezamenlijk gegeten in de tent aan lange tafels.

Het was een mooie manier om kennis te maken met de Buurttuin en anderen uit de buurt, wat uiteindelijk ook een doel is van de Buurttuin. Tijdens en ook na de workshop hebben we vele enthousiaste reacties mogen ontvangen over de workshop en over de tuin. Mede door de zon was het een heel mooie avond.

 

 

DSC_2310   DSC_2356

DSC_2313   DSC_2299

DSC_2288   DSC_2300

DSC_2347   DSC_2331

DSC_2327   DSC_2303

DSC_2352

* Tuinenroute van Groei en Bloei Helmond e.o.: 21 juni 2015

Buurttuin Brandevoort was deze dag open van 10.00 – 16.00 uur. Er werden rondleidingen gegeven, er een proeverij van kruidentheeën en hapjes met live muziek in de tuin. Helaas was het voor de violisten slecht weer en moesten ze spelen in de kas. Tussen de buien door werd er ook gewerkt in de tuin, onder het genot van klassieke muziek.

DSC_1649  DSC_1650

* Publieksopening van de Nationale tuinenweek van Groei en Bloei: 13 juni 2015

Buurttuin Brandevoort nam deel aan de Groene markt onder de markthal van 11.00 – 17.00 uur. Vanuit deze markt werden er rondleidingen georganiseerd naar Buurttuin Brandevoort.

DSC_1610  DSC_1606

Lees ook het artikel in het Eindhovens Dagblad

* Dag van de Stadslandbouw: 6 juni 2015

Buurttuin Brandevoort is deze dag open van 9.30 – 16.00 uur. Er werden rondleidingen gegeven, er was een proeverij van kruidentheeën en hapjes. Het was een mooie en gezellige dag, met al die mensen in de tuin.

DSC_1597  DSC_1594