Tuinseizoen 2019

Pompoenentijd

De herfst maakt steeds nadrukkelijker haar intrede. Dat brengt mooie kleuren. Die zien we zeker ook terug bij de pompoenen. Pompoenen in allerlei maten: groot, groter en grootst. Er zijn verschillende soorten in de tuin, zoals de Halloween pompoenen (op de foto) maar ook de kleinere Hokkaido pompoenen.
Burendag 28 september 2019
Op een natte regenachtige zaterdag stond de koffie met wat lekkers klaar voor alle buren. De koffie smaakte goed op deze ietwat koude ochtend. Toch een mooie ochtend want er werden nieuwe contacten gelegd. Ook werden er recepten uitgewisseld en gekletst over de tuin.
Drukbezochte Open Dag 8 september

Op zondag 8 september nam de buurttuin voor de 6e keer deel aan de Open Tuinen van Groei en Bloei in Helmond. Voor het eerst op de nieuwe stek aan de Markesingel. Rondleidingen en uitleg over tuin stonden op het programma. Ook waren er stekjes, aardappelen en pompoenen te koop. Een gezellige dag met veel enthousiaste bezoekers en leuke reacties.
Blotevoetenpad geopend
Tijdens de summerschool van Mondomijn hebben de kinderen het blotevoetenpad geopend. Slippers uit en voelen hoe dat voelt, de stenen, de dennenappels en het zachte strandzand.
Oogsten

Niets zo lekker als groenten en aardappelen uit eigen tuin! We hebben ze zelf geplant, gezaaid of gepoot en onkruid gewied en nu is het resultaat: heerlijke biologische geteelde groenten.
Zomer in de Buurttuin

Volop zomerse kleuren in de tuin. Kom ook genieten van de vele kleurige bloemen!
Oogsttijd

Na de tijd van zaaien en planten komt de tijd van oogsten. Onze oogst bestaat uit komkommers, courgettes en de lekkerste aardappelen uit Brandevoort.
De kruidentuin
Onze nieuwe stek wordt steeds leuker. De kruidentuin schittert door het prachtige kruidenwiel, verdeeld in 8 vakken, met daarnaast nog 2 vakken. Ieder vak staat voor een andere functie, bv keukenkruiden en MaagLeverDarm en nog veel meer.
Spinazie gezaaid
Ja…. na het maken van het pad en het zetten van palen met gaas is er eindelijk voor het eerste echte tuinwerk. De eerste zaden zitten in de grond: o.a. spinazie. We kunnen niet wachten en kijken de spinazie de grond uit.

Op 16 maart tijdens NL doet opent Buurttuin Brandevoort het nieuwe tuinseizoen op de nieuwe locatie aan de Markesingel (vlakbij het Carolus College) in Helmond.

Op deze NL doet dag gaan we de nieuwe tuinindeling maken met behulp van boomstammen en houtsnippers. Ook gaan we palen en gaas zetten om de konijnen weg te houden bij de groenten.