Tuinseizoen 2019


Summerschool: de kinderen van Mondomijn openen het blotevoetenpad!

De eerste ronde gaat nog voorzichtig. “Het voelt een beetje gek. Dat gaat vast pijn doen? Ga jij maar eerst!” zeggen ze, daarna wil iedereen nog een rondje! Het zand is warm en zacht, als vanzelf staan ze daar even stil. De stenen vragen om meer evenwicht. Bij de dennenappels worden de meesten ietsje vlugger.

Wat een ervaring en wat een plezier! Wil jij dat ook ervaren?
Kom naar de Open Dag op zondag 8 september.
Oogsten

Niets zo lekker als groenten en aardappelen uit eigen tuin! We hebben ze zelf geplant, gezaaid of gepoot en onkruid gewied en nu is het resultaat: heerlijke biologische geteelde groenten.
Zomer in de Buurttuin

Volop zomerse kleuren in de tuin. Kom ook genieten van de vele kleurige bloemen!
Oogsttijd

Na de tijd van zaaien en planten komt de tijd van oogsten. Onze oogst bestaat uit komkommers, courgettes en de lekkerste aardappelen uit Brandevoort.
De kruidentuin
Onze nieuwe stek wordt steeds leuker. De kruidentuin schittert door het prachtige kruidenwiel, verdeeld in 8 vakken, met daarnaast nog 2 vakken. Ieder vak staat voor een andere functie, bv keukenkruiden en MaagLeverDarm en nog veel meer.
Spinazie gezaaid
Ja…. na het maken van het pad en het zetten van palen met gaas is er eindelijk voor het eerste echte tuinwerk. De eerste zaden zitten in de grond: o.a. spinazie. We kunnen niet wachten en kijken de spinazie de grond uit.

Op 16 maart tijdens NL doet opent Buurttuin Brandevoort het nieuwe tuinseizoen op de nieuwe locatie aan de Markesingel (vlakbij het Carolus College) in Helmond.

Op deze NL doet dag gaan we de nieuwe tuinindeling maken met behulp van boomstammen en houtsnippers. Ook gaan we palen en gaas zetten om de konijnen weg te houden bij de groenten.